Papir har ben

Har du opplevd at kvitteringer fra dine bedriftsreiser og kundemiddager forsvinner? Du erindrer at disse er sendt til din regnskapsfører Kari. Stadig får du purringer om å sende disse kvitteringene som fortsatt mangler. Detektivarbeid for å finne kvitteringene tar tid og du blir frustrert. Når papirer får ben, blir bankavstemming som sokker: de matcher aldri.

Kjenner du deg igjen? Hvis ja, les videre.  

Hva skjer når sokkene ikke matcher, altså avvik i bankavstemming? Når papirfaktura og kvitteringer er sporløst forsvunnet, vil det være vanskelig for din regnskapsfører å bokføre disse kostnadene i regnskapet. Dette igjen betyr at du kan ende opp med å betale mer skatt og merverdiavgift (MVA). På toppen av dette får du høyere regnskapskostnader og forsinkelser med rapporteringer.    

Du er ikke alene.

Det er mange som opplever det samme og det finnes heldigvis en utvei. Med godt verktøy og digitalisering, vil det bli enklere å sende bilag til din regnskapsfører. Spør din regnskapsfører om følgende løsninger: 

Få dine leverandører til å sende elektroniske fakturaer (EHF).  

Fakturaer vil komme rett inn i regnskapssystemet og du vil spare deg og din regnskapsfører mye tid. Skoeske med bilag og kvitteringer har gått ut av moten.  

Reiseregning og utlegg via app eller nett. 

Det er mye enklere å ta et bilde av din kvittering og laste opp via mobilen. Den sendes til din regnskapsfører på en, to, tre. Med denne løsningen vil slipper du å ha lommeboken full av kvitteringer.   

Betale dine regninger via regnskapssystemet. 

Hvorfor må man inn i banken for å få full oversikt over saldo på konto? Det er mange regnskapssystemer som oppgir saldo og du kan få god oversikt over saldo før du velger å betale. Mange regnskapssystemer har fullintegrerte løsninger med banker. Ta kontakt med din regnskapsfører og be om mer informasjon. De kommer til å juble. Det begynner å bli færre dyktige regnskapsfører som liker manuell bokføring av banktransaksjoner.  Med remitteringsløsningen vil du kunne få satt opp automatisk bankavstemming. Dette vil gjøre regnskapsoppdrag mye billigere for deg.  

Hvorfor vente med digitalisering? 

Mange av løsningene beskrevet ovenfor er på plass hos mange skybaserte regnskapssystemer. Spørsmålet er om du er klar for endringen. Er du fortsatt i tvil og ønsker mer informasjon, kan du ta kontakt med NORIAN. Vi kan guide deg gjennom denne reisen.  

 

Kontakt oss